شرکت های تابعه

شرکت شهرک های صنعتی پارس گستر نیزار

شرکت صنعتی پارس گستر نیزار  در تاریخ 1385/06/01 به صورت شرکت سهامی خاص و طی شماره 5946 تاریخ 1385/06/01 در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی استان قم به ثبت رسیده است . با استناد به صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام، نام شرکت به شرکتهای صنعتی پارس گستر نیزار (سهامی خاص) تغییر یافته است . این شرکت دارای  پروانه بهره برداری معتبر از شرکت شهرکهای صنعتی استان قم می باشد . این شرکت جزء شرکتهای فرعی شرکت سرمایه گذاری معیار صنعت پارس (سهامی عام) با 78 درصد مالکیت می باشد.

موضوع فعالیت

موضوع فعالیت شرکت عبارتست از: احداث ، تولید ، بهره برداری از صنایع مختلف پس از اخذ مجوزهای لازم در کلیه شهرهای مختلف ایران ، صادرات – واردات و انجام کلیه عملیات بازرگانی اعم از خرید وفروش و انجام هرگونه معاملات داخلی و خارجی مجاز و ارائه هرگونه خدمات بازرگانی ، اخذ وام و اعتبار از بانکها و موسسات اعتباری ، اخذ ضمانتنامه و گشایش اعتبار اسنادی و هرگونه سرمایه گذاری و مشارکت با سایر شرکتها و اشخاص ، ایجاد و ثبت نمایندگی در داخل و یا خارج از کشور در حدود موضوع شرکت می باشد.

منطقه نیزار قم

منطقه نيزار​

منطقه نیزار استان قم در مسیر جاده قم به دلیجان و در فاصله 25 کیلومتری سلفچگان و 35 کیلومتری دلیجان قرار دارد. این منطقه مابین دو ناحیه کوهستانی و مرتفع قرار گرفته که وجود رودخانه قمرود در خط القعر این دو ناحیه کوهستانی منطقه نیزار را به دو بخش صنعتی و مسکونی در دو طرف رودخانه تقسیم کرده است. سمت راست رودخانه 2000 هکتار زمین جهت اجرای طرح های صنعتی در نظر گرفته شده است که 670 هکتار زمین ، کاربری صنعتی آن در شورای برنامه ریزی استان تایید و یکی از بزرگترین کارخانه های فولاد بخش خصوصی در آن واقع شده است. وجود کلیه امکانات لازم جهت احداث کارخانجات فولادی شامل 2 خط انتقال آب 15 خرداد و سرشاخه های دز، خط انتقال نفت و گاز پرفشار، دو خط انتقال برق 230 و 400 کیلو ولت، راه آهن قطار سریع  السیر، شبکه کشوری فیبر نوری ، چشم انداز معادن سنگ آهن و …. این منطقه را به یک منطقه استثنایی در دنیا جهت استقرار صنایع فولاد تبدیل کرده است .

مزایای نیزار قم
مزاياي منطقه نيزار

در سال 1382 کارگروه صنعت و معدن استان با همکاری کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری به منظور ایجاد شهرکهای صنعتی جدید در استان قم مصوب نمود یک کمیته کارشناسی مرکب از کارشناس صنعت استانداری، سازمان صنایع و معادن، امور آب، محیط زیست، منابع طبیعی و سایر ادارات مرتبط به بررسی مکانیابی اراضی جدید برای احداث شهرکهای جدید بنماید که پس از بازدید های مکرر از مناطق مختلف استان، اراضی منطقه نیزار برای استقرار طرحهای بزرگ صنعتی استان در نظر گرفته شد. که برخی دلایل این انتخاب عبارت بودند از:

 

1- دسترسی به امکانات زیربنایی بی نظیر از قبیل:

  • نزدیکی به 5 خط لوله گاز سراسری کشور (کمتر از 250 متری)
  • نزدیکی به 2 خط لوله انتقال آب از سد 15 خرداد و سرشاخه های دز (3 کیلومتر)
  • نزدیکی به خط 130 بهرنگ (10 کیلومتر) و خط 400 انتقال برق (50 متر)
  • نزدیکی به خط فیبر نوری سراسری (کمتر از 1700 متر)
  • جاده ترانزيت قم – اصفهان در فاصله كمتر از يك كيلومتري
  • خط راه آهن سريع السير اصفهان- قم – تهران كه از داخل اراضي سايت ميگذرد.

2- وجود اراضی مسطح و با شيب مناسب جهت احداث واحدهای صنعتی

3- موافقت محیط زیست با استقرار واحدهای صنعتی بزرگ در منطقه نیزار

4- وجود معادن ارزشمند آهک، گچ و سنگ آهن در مجاورت منطقه

5- سهولت تامین نیروی انسانی ساده در منطقه

6- سهولت تامین نیروی انسانی تحصیل کرده از قم و دلیجان

با اطمینان می توان گفت منطقه انتخاب شده نقطه تلاقی و همگرایی امکانات زیربنایی در استان قم بوده و شبیه این منطقه نمی توان به سادگی منطقه دیگری را انتخاب کرد که کلیه امکانات زیربنایی را در مجاور یکدیگر داشته باشد.

با توجه به شرح فوق منطقه نیزار در سال 82 به عنوان محل استقرار طرحهای بزرگ صنعتی استان انتخاب و اولین واگذاری در سال 1384 در منطقه اتفاق افتاد که در آن سال 83 هکتار زمین به طرح تولید 550 هزار تن ورق فولادی اختصاص یافت و متعاقب آن طرحهای بزرگ دیگر از قبیل :  مجتمع فولاد سازی نیزار پارس مرصاد  ، باطری سازی ،تولید شمش ، فرو آلیاژ (  تولید فرو سیلیکو منگنر و تولید فرو سیلیکو منگنر) و ….

 علاوه بر استقرار طرح های بزرگ در منطقه، کارهای زیربنایی مهم ذیل انجام شده است که پایه رشد و توسعه صنعتی منطقه را به گونه ای فراهم نموده است که می تواند استان قم را در ردیف استان های صنعتی کشور قرار دهد. شرح این اقدامات عبارتند از:

1- احداث پست برق 230 به 63 به سرمایه گذاری بالغ بر 1000 میلیارد ریال

2 – اجرای خط رینگ انتقال برق 230 به 63 از خط بهرنگ تا منطقه نیزار به طول 13 کیلومتر .

3- اجرای خط انتقال آب و منابع ذخیره در حد فاصل خط انتقال آب سد 15 خرداد تا اراضی نیزار به طول 3 کیلومتر با سرمایه گذاری بالغ بر 200 میلیارد ریال

4- اجرای خط فیبر نوری و احداث مرکز مخابرات منطقه با سرمایه گذاری 20 میلیارد ریال

5- احداث ایستگاه گاز با ظرفیت 130000 متر مکعب در ساعت در منطقه با سرمایه گذاری 120 میلیارد ریال

6- انجام مطالعات مقدماتی توسعه صنعتی منطقه

7 – آماده سازی شهرک صنعتی پارس گستر نیزار

8- انجام توافقات لازم با کارفرمای طرح قطار سریع السیر قم – اصفهان جهت احداث ایستگاه قطار در منطقه

9- انجام مطالعات راه دسترسی مطنقه و اختصاصی 140 میلیارد ریال اعتبار جهت اجرای پل های پارس و دانش در محل تقاطع جاده با مسیر قطار سریع السیر

10- استقرار پیمانکاران تخصصی صنایع فولادی کشور در منطقه و فراهم شدن بسترهای رشد و ساخت صنایع فولاد

11- حضور بیش از 400 نیروی آماده به کار متخصص با سابقه در صنعت فولاد کشور در منطقه با توان اجرایی در حد استانهای اصفهان و تهران

در شکل ذیل پلان اولیه شهرک نمایش داده شده است.

شرکت فولادسازی نیزار پارس مرصاد

شرکت فولادسازی نیزار پارس مرصاد در سال 1389 به صورت سهامی خاص به ثبت رسید. ماموریت اصلی این شرکت، احداث و به بهره‌برداری رساندن کارخانه گندله‌سازی، احیاء مستقیم، ذوب و ریخته‌‌گری پیوسته و نورد گرم ورق‌های فولادی است. این پروژه به صورت مستقیم برای بیش از هزار نفر و به صورت غیر مستقیم برای 20 هزار نفر فرصت شغلی ایجاد می‌کند.

فولاد سازی نیزار پارس مرصاد

ظرفیت اسمی کارخانه گندله‌سازی، 2.5 میلیون تن می باشد و در منطقه نیزار استان قم به بهره‌برداری خواهد رسید. میزان تولید نورد گرم ورق‌های فولادی نیز در سال حدود 800 هزار تن است. سرمایه‌گذاری این پروژه به عهده شرکت معیار صنعت پارس به عنوان سهام دار عمده می باشد و چند شرکت خصوصی نیز در این طرح، سهیم خواهند بود. این پروژه، حدود 20 درصد پیشرفت داشته و چیزی حدود 500 میلیون یورو سرمایه برای راه‌اندازی آن نیاز است.

فاینانس این پروژه بر عهده  یک شرکت‌های چینی بود که اکنون این موضوع منتفی شده است.

در منطقه‌ای که کارخانه قرار است احداث شود، واحدهای کوچک تولید سنگ‌آهن و کنسانتره زیادی وجود دارد و از لحاظ تامین مواد اولیه مشکلی نخواهد داشت. دانش فنی و نقشه بهره‌برداری کارخانه نیز، مجدد قرار است که بازنگری گردد اما تنها مشکل بحث فاینانس پروژه است؛ چراکه این پروژه، طرح بزرگی محسوب می‌شود و هزینه‌های آن، از عهده بخش خصوصی خارج و نیازمند حمایت دولت و بانک‌ها است.

با توجه به اینکه واحد احیاء مستقیم فولاد سازی نیزار پارس مرصاد، چیزی حدود 1.6 میلیون تن ظرفیت تولید دارد؛ براساس محاسبات انجام شده، ظرفیت تولید گندله کارخانه ، مازاد بر مصرف آن در واحد احیاء مستقیم بوده و به این ترتیب، بخشی از گندله تولیدی به کارخانجات تولید فولاد و آهن اسفنجی ارسال خواهد شد.